
Rozwiązania dla przemysłu spożywczego SKF
5 Oceny :
/Producenci produktów utrzymania ruchu zobowiązani są do udowodnienia, że stosują środki zapobiegawcze zapewniające bezpieczeństwo żywności. Reguluje to ustawa bezpieczeństwa FSMA. Wymaga się, żeby produkty klasy spożywczej posiadały odpowiednie uszczelnienie, bezpieczny środek smarny i zespół łożyskowy odporny na korozję.
![]() |
Najważniejsze cechy zapewniające bezpieczeństwo żywności i odporność na korozję:
|
SKF spełnia wszystkie wymagania dopuszczające produkty klasy spożywczej do kontaktu z żywnością. Ponadto, zespoły łożyskowe SKF obecnej generacji są produktami klasy spożywczej i nie wymagają dosmarowywania.
Co więcej, SKF podnosi poprzeczkę, aby proaktywnie wspierać bezpieczeństwo żywności. Firma SKF dostarcza zespoły łożyskowe bezpieczne dla żywności, całkowicie uszczelnione (seria Blue Line), nasmarowane na cały okres eksploatacji i zaprojektowane z myślą o zwiększeniu osiągów swoich łożysk, nawet w najtrudniejszym środowisku przetwarzania i czyszczenia.
Skorzystaj z katalogów firmy SKF:
Tachometry |